Διαμάντι – Η πέτρα του μήνα Απρίλιου

Διαμάντι – Η πέτρα του μήνα Απρίλιου

Διαμάντι

Ο γενέθλιος λίθος του Απριλίου είναι το Διαμάντι, το όνομα του προέρχεται από την ελληνική λέξη “δαμάζω”και το στερητικό “α”, καθώς στην αρχαιότητα οι σκληρές πέτρες, που ήταν αδύνατον να υποστούν κατεργασία, αποκαλούνταν αδάμαντες. Το διαμάντι (αρχ. ελληνικά αδάμας = αήττητος, ακατανίκητος, λόγω της μεγάλης σκληρότητάς του) είναι περίφημο ορυκτό για την ισχυρή λάμψη του και την πολύ μεγάλη σκληρότητά του, με ιδιαίτερη διεθνή εμπορική αξία.

Το Διαμάντι είναι το σκληρότερο ορυκτό στη γη είναι 58 φορές σκληρότερο από οτιδήποτε άλλο στη φύση, ο βαθμός σκληρότητας του στην κλίμακα Mohs είναι 10. Ανήκει στην οικογένεια των αυτοφυών στοιχείων. Είναι ο μόνος ορυκτός λίθος που αποτελείται από ένα μόνο στοιχείο, άνθρακα. Λόγω της σκληρότητας αυτής χρησιμοποιείται σε βιομηχανικές εφαρμογές, ενώ η λαμπρότητά του το κάνει τον πιο γνωστό και περιζήτητο πολύτιμο λίθο.

Το βάρος του μετράται σε καράτια (1 καράτι = 200 χιλιοστά του γραμμαρίου). Το Διαμάντι είναι το σκληρότερο ορυκτό στη γη είναι 58 φορές σκληρότερο από οτιδήποτε άλλο στη φύση, ο βαθμός σκληρότητας του στην κλίμακα Mohs είναι 10. Τα διαμάντια στη φυσική τους κατάσταση είναι ημιδιαφανή, διαφανή ή ακόμα και αδιαφανή και οι χρωματισμοί τους ποικίλουν. Άχρωμα, γκρίζα, μπλε, κόκκινα, κίτρινα, πράσινα ή και μαύρα. Αυτά που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή κοσμημάτων είναι διαφανή και άχρωμα.

Από την αρχαιότητα έχουν θαυμαστεί και έχουν υπάρξει αντικείμενα επιθυμίας. Δημιουργήθηκαν εκατό μίλια κάτω από την επιφάνεια της Γης πάνω από ένα δισεκατομμύριο χρόνια πριν. Ορισμένοι ιστορικοί εκτιμούν ότι το εμπόριο γινόταν ήδη από το 4 π.Χ. Ιστορικά, το διαμάντι έγινε ο πρώτος δημοφιλής πολύτιμων λίθων στην Ινδία.

Ιδιότητες του Διαμαντιού

Το διαμάντι είναι ένας φυσικός ενισχυτής ενέργειας. Είναι μια πέτρα που ποτέ δεν χρειάζεται επαναφόρτιση.  Εξουδετερώνει τον συναισθηματικό και ψυχικό πόνο, μειώνει τον φόβο και δημιουργεί νέες αρχές. Tο διαμάντι είναι μια πνευματική πέτρα που δονείται με ενέργεια υψηλής συχνότητας, ενεργοποιώντας το τσάκρα του στέμματος, ανοίγοντας το μυαλό σε νέες δυνατότητες, δημιουργικότητα και φαντασία. Πολλοί πίστευαν ότι το διαμάντι θα μπορούσε να θεραπεύσει τις νόσους του εγκεφάλου, να ανακουφίσει τις διαταραχές της υπόφυσης και να τραβήξει τις τοξίνες από το αίμα.

Το πιο σημαντικό είναι ότι τα διαμάντια ενισχύουν την ενέργεια άλλων πολύτιμων λίθων που φοράτε, αυξάνοντας την ισχύ τους και βοηθώντας τους να θεραπεύσουν ή να εκδηλώσουν αυτό που επιθυμείτε.

Σήμερα, το διαμάντι είναι ευρύτερα γνωστή ως η πέτρα που στολίζει το μονόπετρο ή αλλιώς το δαχτυλίδι αρραβώνων. Σε όλη την ιστορία, ωστόσο, το διαμάντι είναι το απόλυτο δώρο  και είναι σύμβολο της αιώνιας αγάπης.

Τα 4Cs

Τα διαμάντια αξιολογούνται με βάση τα χαρακτηριστικά τους ή αλλιώς τα 4Cs. Τα 4Cs έχουν δημιουργηθεί από τη GIA (Gemological Institute of America) και θεωρούνται η παγκόσμια γλώσσα της ποιότητας των διαμαντιών. Τα 4 Cs  είναι cut:  κόπη colour : χρώμα ή για την αχρωματότητα,  clarity :καθαρότητα, carat :  καράτι, μονάδα μέτρησης του βάρους. Τα διαμάντια αντιπροσωπεύουν την αγάπη, την αγνότητα,την πίστη και την αθωότητα. Είναι σύμβολα δύναμης, εξουσίας και θάρρους.

Τα διαμάντια επίσης θεωρούνται οι λίθοι που συμβολίζουν την 60η και 75η επέτειο γάμου.

Share this post